Select Page

Det sker alt for lidt at vi lige pakker en weekendtaske og hopper ud i bilen for at køre afsted efter en kulturel oplevelse. Alt for ofte vælger vi fede oplevelser fra, fordi de ikke lige lægger i vores eget nabolag. 

Men der er nu meget gode grunde til hvorfor det kan betale sig at køre efter de sjove kulturelle oplevelser. Det er noget du vil kunne læse mere om her. 

Person holder kort i bil

Så mange oplevelser byder Danmark heller ikke på

Det kan godt være at Danmark har mange sjove og kulturelle oplevelser for både store og små. Men mange ting er der nu heller ikke at se igen og hvis du generelt ofte tager på kulturelle oplevelser, så kan du hurtigt begynde at løbe helt tør for muligheder. Det er trods alt begrænset, hvor mange gange man kan se en ny vikingelandsby. 

Derudover er vores nabolande heller ikke så langt væk, som vi går og forestiller os. Efter et par timers kørsel – eller mindre alt efter hvor du befinder dig i landet – kan du være enten i Sverige eller i Tyskland. Og hvis du er villig til at tage en lille dagsrejse væk, så kan du såmænd nå hel til Paris eller længere væk. 

Og det kan nu være sjovt bare lige at tage et par dage afsted til et andet land og opleve nogle ting her, som man ikke bare lige kan derhjemme. Det kan være en fed koncert, som du gerne vil til. Måske er der en fantastisk udstilling på et museum, som du gerne vil til? Eller måske er det bare selskabet, som du tager afsted for…

Selve bilturen kan også være sjov

Selve bilturen kan nu også blive meget sjov. Det er lidt hvad du gør det til. 

Det kan for eksempel være utroligt hyggeligt at stoppe ved nogle tankstationer på vejen og fylde hele bilen med junkfood, lækre chipsposer og slik på gulvet. Hvis humøret er højt og der er lidt musik på radioen, så kan det blive til en hel fest. 

Kvinde i bil

Ting du skal overveje før du tager afsted

Der er dog nogle ting du lige skal overveje, før du smutter afsted med bilen. Hvorvidt der er rigeligt med benzin på tanken er for eksempel meget rart at undersøge, inden man smutter væk over horisonten…

Det er også en god ide lige at overveje – og undersøge – hvorvidt din bilforsikring kan benyttes der hvor du kører hen. Hvis du for eksempel lige tager et smut ned over grænsen og ender med at komme i et biluheld, er du så stadig dækket ind? 

Det er ikke alle bilforsikringer som tilbyder udenlandsk dækning på denne måde. Og det er naturligvis noget, som du lige skal undersøge, hvis du har planer om at smutte til Tyskland, Sverige eller længere væk end det.