Select Page

Trænger du til at bryde den daglige rytme med arbejde, pasning af hus og lignende forpligtelser? En god ferie kan være lige det, som du trænger allermest til. Men hvilken type ferie er det egentlig du skal på? Det er en god ide at stille sig selv dette spørgsmål, inden man bare går i gang med at købe flybillet.

strand

Nogle nye oplevelser

Nogle gange vil man gerne holde ferie, fordi man simpelthen trænger til nogle nye oplevelser. Man er blevet godt træt af den daglige rutine man er inde i og man trænger simpelthen til at man ser og prøver noget nyt. Når man tager afsted til en fremmed kontekst, så er det også det perfekte miljø til at presse sine grænser lidt og at se sig selv i nye situationer. Og måske er det lige præcis det, som du leder efter? 

I så fald er der naturligvis mange oplevelser at vælge imellem. Det koster sjældent meget lige at tage et smut sydpå i et par dage eller endda en uge af gangen. Alt efter hvilke levevilkår du forventer på din ferie, så kan du endda gøre det meget billigt. 

Daseferie ved stranden

Måske er det ikke det helt store eventyr, som du er interesseret i? Måske er du faktisk mere interesseret i at være ved en sydlig strand og dase den af? Og måske du endda kunne være på et hotel, hvor folk kom med drinks med jævne mellemrum… 

Denne form for ferie er naturligvis også meget dejligt at tage på. Det kan godt være at man ikke får de helt store eventyr ud af det, men i det mindste kommer man hjem med en lækker brun glød i huden!

Undersøg hvilke områder i verdenen du gerne vil tage til og hvor billigt det ville være at tage herhen. Ofte behøver man ikke mere end bare et par dage, hvor man ligger og daser den af på en strand et andet sted i verdenen. Du vil hurtigt føle dig fuld af energi og klar til at gå i gang med dagligdagen, når du kommer hjem igen. 

Rodet seng

Få sovet igennem

Til sidst er der naturligvis en mere simpel form for ferie, som du kan søge ud efter; en soveferie. Måske trænger du simpelthen til at sove ordentligt igennem og bare at få udhvilet dig i vante omgivelser? 

Man behøver ikke at rejse langt væk for at få en god ferie. Man kan simpelthen bare ligge sig ind i sin dobbeltseng og nyde, at man for en gangs skyld ikke har en del forpligtelser at se til. Undersøg muligheden for at få dine børn passet et andet sted i et par dage og brug dine penge, som du ville have brugt på en ferie sydpå, til at få take away og grøntsagerne leveret direkte til din seng.